Wat moet je doen als je van dichtbij en veraf niet goed kan zien?

Het is erg vervelend als je niet goed kan zien, vooral als dit van dichtbij en ook veraf is. Je weet dat je een bril nodig hebt, maar hoe werkt dat nou precies in jouw situatie? Dit kan met een multifocale bril. Hier vind je meer informatie over wat een multifocale bril is en wat je moet doen als van dichtbij en veraf niet goed kan zien. 

 

Wat is een multifocale bril?

Een multifocale bril helpt personen goed te kijken op een afstand, maar ook van dichtbij. De glazen van deze speciale brillen zijn gesplitst in twee lagen. Met de bovenste laag kan je bijvoorbeeld in de verte kijken en met de onderste laag kan je dan van dichtbij kijken. Feitelijk gezien zijn de glazen van een multifocale bril voorzien van vier sterktes. Veel mensen denken dat het irritant is om een multifocale bril te dragen. Het klopt dat het dragen van een multifocale bril in het begin zeer lastig en irritant is, maar na enkele dagen tot weken ben je er al aan gewend. Mocht je lenzen willen dragen, dan is het handig om te weten dat er geen multifocale lenzen bestaan en dat is erg jammer. 

 

Laat je ogen direct opmeten 

Het is erg belangrijk dat als jij het gevoel hebt dat je van veraf en dicht bij niet goed kan zien, dat jij je ogen op laat meten door een opticien. Dit is vrijwel altijd gratis en je kan binnen enkele dagen al terecht. Dit is erg belangrijk omdat de gezondheid van je ogen met de dag achteruit kunnen gaan als jij niet snel een bril gaat dragen. De opticien of oogarts bepaalt wat voor bril je nodig hebt, dus de kans is ook aanwezig dat de multifocale sterkte meevalt en dat het is aangeraden om gewoon een leesbril aan te schaffen. 

 

Online een bril bestellen 

Als je toe bent aan een nieuwe bril en je denkt dat de sterkte van je ogen niet veranderd is, dan kan je altijd een bril via het internet bestellen. Dit kan je dan wel het beste doen bij een webwinkel die zich volledig richt op het verkopen van brillen op sterkte. Brillen via het internet bestellen is vrij goedkoop vergeleken met het aanschaffen van een duur montuur. Je kan namelijk voor enkele tientallen euro’s al een prachtige bril via het internet aanschaffen.

Geef een reactie