Nieuwe fiets kopen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om een fiets te gaan kopen? Dan is het belangrijk om te kijken wat je nodig hebt en wat voor een soort fiets bij jou past. Gelukkig hebben wij wat onderzoek gedaan en hebben we verschillende soorten fietsen voor jou op een rijtje gezet. Het is belangrijk om te kijken welke behoeftes en eisen je hebt wanneer je een fiets koopt.

Verschillende soorten fietsen

Een stadsfiets is een simpele fiets die over het algemeen niet heel duur is. Ze hebben meestal een terugtraprem, je kijkt rechtop door het hoge stuur en de meeste stadsfietsen hebben geen versnellingen. En deze fietsen zijn onderhoudsarm. Dit is een ideale fiets als je in de stad woont en korte afstanden fietst.

Op een toerfiets fiets je meestal langere afstanden. Je bent wat sportiever in dit opzicht, de toerfiets is voorzien van versnellingen, goede remmen door het lagere stuur, dus makkelijk inzetbaar op verschillende vlakken. Er is hier een heuvel en toerfietsen hebben geen probleem.

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Bij een e-bike trap je alleen, maar je krijgt trapondersteuning met behulp van een elektromotor, waardoor het gewicht van de rit wordt verminderd omdat je minder moeite hoeft te doen. Elektrische fietsen werken op oplaadbare batterijen en elke fiets kan een andere afstand afleggen op een volledige lading.

Pedelecs zijn daarnaast een soort upgrade van de elektrische fiets. Met stromer fietsen kan je bijvoorbeeld met hoge snelheid op je bestemming komen. Dit is ideaal als je een grote afstand moet afleggen maar niet constant in de file wilt staan. Het is daarnaast erg handig wanneer je de auto niet zo vaak wilt gebruiken. Het scheelt geld in zowel bezine als onderhoud van je auto en je bent binnen no-time op bestemming. Stromer is een goed merk wanneer je een pedelec wilt kopen.

Overwegingen 

Een groot voordeel van versnellingen op je fiets is dat je in verschillende situaties makkelijker vooruit kunt. Als je fiets zwaar beladen is (met boodschappen of kinderen), kun je nog steeds fietsen. En zelfs als je veel op heuvels rijdt, kan  een fiets met een versnellingsbak helpen. Er zijn fietsen met verschillende versnellingen variërend van 3 tot 27 versnellingen. 

Remmen

Er zijn veel variaties op handrem en het hangt af van waar je je fiets voor gaat gebruiken en het type terrein waarop je gaat rijden om te bepalen welke rem het beste voor je is. Als je de fiets normaal gebruikt, niet te hard, is normaal remmen voldoende, maar als je veel op heuvels en over  lange afstanden fietst, moet je een beter type rem kiezen.

Gerelateerde berichten

De magie van olifanten en herten vastgelegd in prachtige schilderijen

Welkom in de wondere wereld van de kunst, waar olifanten en herten tot leven komen op het canvas. Onze reis begint met de majestueuze olifanten en eindigt…

Een elektrische fiets onderhouden

Als je in het verleden een elektrische fiets hebt gekocht of op het punt staat om een elektrische fiets te kopen, dan wil je natuurlijk zo lang…

De hoogte van de hypotheekrente is belangrijk

Wil je een huis gaan kopen? Dan staat er heel wat rekenwerk op je te wachten. Je kunt, meestal, niet zomaar even wat geld overschrijven om je…

Zin in nieuwe sneakers? Kijk eens bij het merk Diadora!

Nu de herfst niet lang meer op zich laat wachten is het slim om je even te bedenken wat je in die aankomende periode wilt gaan dragen….

Wat is wel aan vervanging toe in je horecazaak?

Als je een horecazaak hebt, heb je het vaak best druk. Je moet van alles regelen en veel hiervan komt toch wel helemaal alleen op jou aan….

Visgraat vloeren zie je nu overal

Visgraat vloeren zijn helemaal van nu. Je ziet ze voorbij komen in ieder woonprogramma op TV, maar ook in ieder woontijdschrift. En zeg nu zelf: visgraat vloeren…

Geef een reactie