Een nieuwe auto financieren 

Als je binnenkort een nieuwe privé auto wilt kopen of je hebt een auto nodig voor je onderneming, dan is de kans groot dat je de volledige vraagprijs niet in één keer wil of kan betalen. Dit is logisch want een auto is erg prijzig en kan zo tienduizenden euro’s kosten. In dit geval kan je het beste kijken naar een financiering want hierdoor hoef jij niet in één keer tienduizenden euro’s te betalen waardoor je buffer van spaargeld direct op is. Als je kiest voor een financiering, dan betaal je de auto maandelijks af. Dit is vaak een laag bedrag van enkele honderden euro’s, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je contract. Hier vind je meer informatie over hoe je een financiering kan aanvragen voor een nieuwe auto. 

 

Lening aanvragen bij de bank

Je kan een auto leasen, maar als je de officiële eigenaar wilt zijn van de auto, dan kan je het beste een lening aanvragen bij de bank. Dit is ook de meest gemaakte keuze als het om het financieren van een auto gaat. Dat is erg logisch, want een persoon kan al tientallen jaren zaken doen met de bank en daardoor is er een vertrouwensband ontstaan. Het grootste nadeel van het aanvragen van een lening voor een auto bij de bank, is dat het erg veel tijd kost voordat de lening goedgekeurd wordt en ook vraagt de bank vaak veel rente. Ook kan je vaak niet meer dan vijftigduizend euro lenen voor een nieuwe auto. Gelukkig is de kans erg klein dat je  b  nieuwe auto meer dan vijftigduizend euro kost. 

Financial lease 

Als je een nieuwe auto voor de onderneming wilt aanschaffen en je kan geen geld bij de bank lenen voor een nieuwe auto, dan kan je het beste kiezen voor financial lease. Dit is een vorm van leasen die steeds populairder wordt onder de ondernemers. Dit heeft ermee te maken dat na het leasecontract, de auto wel eigendom is van de onderneming. Ook heeft de onderneming direct recht op verschillende aftrekposten. De aanschafprijs kan namelijk van de winst gehaald worden en ook kan de BTW teruggevorderd worden indien het geen marge auto is. Houd er wel rekening mee dat financial lease een andere vorm van een lening is en je ook de verzekering, wegenbelasting en onderhoud van de auto zelf moet betalen. Veel mensen kennen namelijk het verschil tussen de leasemogelijkheden niet en gaan dan snel de fout in.

Gerelateerde berichten

Een auto kopen doe je zo

Hoe koop jij een auto? Beter nog; hoe zorg je ervoor dat je de juiste auto koopt? De aanschaf van een auto, of het nu een vierdeurs-personenwagen…

Geef een reactie