Dit zijn dé 3 voordelen van groene zakelijke energie

De kans is groot dat je als ondernemer wel eens gehoord hebt van groene energie zakelijk. Misschien zijn er veel bedrijven om je heen die de overstap al hebben gemaakt of die zelf hun eigen groene stroom opwekken. Wat is dat toch met groene energie? Waarom maken zoveel mensen ineens de overstap? In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen groene stroom voor je bedrijf, want geloof ons: die voordelen zijn er voldoende. Wie weet is het ook wel iets voor jouw bedrijf!

Voordeel 1: groene stroom is schoner dan grijze energie

Het grootste voordeel van groene zakelijke energie is dat het een stuk schoner is dan grijze stroom. Dat ligt met name aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt ontzettend veel CO2 vrij; een schadelijk gas dat er onder andere voor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat Daardoor verandert het klimaat en hebben we steeds vaker te maken met heftige weersomstandigheden, zoals hittegolven, heftige regenval en extreme wind. Wanneer groene stroom geproduceerd wordt, komt er veel minder CO2 vrij. Daarnaast moet je kijken naar de energiebron van beide soorten stroom. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die in de toekomst op raken als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen gemaakt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de zee. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en zullen dus altijd blijven bestaan.

Voordeel 2: je kunt je eigen groene zakelijke energie opwekken

Dat is niet het enige grote voordeel van groene stroom voor je bedrijf. Wist je bijvoorbeeld ook dat je groene energie zelf op kunt wekken? In het geval van grijze stroom kan dat absoluut niet. Natuurlijk heb je hier wel een paar tools voor nodig. Met behulp van zonnepanelen en een omvormer kun je gebruik maken van je eigen groene zakelijke energie. De panelen vangen zonnestralen op waarna de omvormer ze omzet in bruikbare energie. Die energie kun jij vervolgens gebruiken. De stroom uit het stopcontact is hetzelfde als bij grijze energie; de energiebron is alleen anders. Hoewel zonnepanelen niet goedkoop zijn, is het je investering meer dan waard. Gemiddeld heb je je investering namelijk in acht tot tien jaar terugverdiend en dat terwijl zonnepanelen ongeveer 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan. Reken zelf maar uit hoeveel geld je daarmee verdient, want al die tijd maak je gebruik van gratis zonnestralen. Meer weten over zakelijke zonnepanelen? Op Minder.nl lees je er meer over.

Voordeel 3: begin met zakelijke groene energie vergelijken voor beste deal

Veel ondernemers zijn tot slot bang dat een groen energiecontract veel duurder is dan een grijs energiecontract. Gelukkig is dat lang niet altijd meer het geval. Helaas zitten de energieprijzen momenteel sowieso enorm in de lift. Maar: door te beginnen met zakelijke groene energie vergelijken, kun je in ieder geval binnen no time weten welk energiecontract op dit moment het meest voordelig is voor jouw wensen. Je hoeft niet eens zelf op zoek te gaan naar contracten om met elkaar te vergelijken; dit kun je doen met behulp van een zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool die voor jou dit werk overneemt. Het enige wat je moet weten, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse verbruik en eventueel extra wensen. Daarna gaat de tool op zoek en krijg je altijd meerdere resultaten te zien. Dit resultaat is altijd onafhankelijk zodat je zeker weet dat dit hét aanbod van het moment is. Je hoeft dus niet meer verder te zoeken.

Gerelateerde berichten

Waar moet je over nadenken als je meubilair gaat kopen?

Er zijn een hoop verschillende soorten meubels waar jij vandaag de dag uit kunt kiezen. Zo heb je onder andere meubels die gemaakt zijn voor in huis…

Geef een reactie